Home Forums Cazuri Practice (RO) Modul 1 – Cazuri Practice – Viața se schimbă

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #929
  admin
  Keymaster

  Puteți descărca cazuri practice aici

  Introducerea conceptelor și abilităților
  • Inteligență emoțională
  • Auto percepția

  Situație și Exercițiu
  Martin este un tată de 40 de ani care a devenit foarte recent văduv. Soția lui, Ana, care era cu trei ani mai tânără decât el a murit într-un accident de mașină, autobuzul în care se afla fiind lovit de o dubă în viteză. Din acest motiv, Martin este singurul responsabil de Hugo, copilul lor de 13 ani, care are sindrom Down.
  Martin este un instalator care lucrează din greu pe cont propriu, iar Ana era vânzătoare într-un magazin. Ambii s-au mutat la Madrid pentru a lucra când erau tineri, s-au cunoscut unul pe altul și, în cele din urmă, au format o familie. Având în vedere că ambii proveneau din medii tradiționale catolice și având încredere că locurile lor de muncă sunt stabile și sigure, au avansat cu sarcina, chiar dacă știau că Hugo avea sindromul Down. Acum, că Ana din păcate a murit, provocările s-au multiplicat exponențial.
  Deși Martin continuă să lucreze și poate să aibă grijă de familia lor îndoliată, natura muncii sale îl forțează să petreacă mult timp în marea zonă metropolitană a Madridului în duba sa. Ana, lucrând mai aproape decât el, îl lua pe Hugo de la școală fiecare zi și îl aducea acasă devreme, dar din păcate acest lucru nu mai este posibil. Martin, deși îl doare foarte mult, nu are niciun sprijin familial pe care să se poată baza și trebuie să aibă încredere în Hugo să se îngrijească singur de drumul de la școală acasă, până ce el ajunge seara, ceea ce îl face să fie extrem de îngrijorat, Madridul fiind un oraș atât de mare.
  Pentru a complica lucrurile, Hugo este și la o vârstă complicată, cu schimbări de dispoziție care sunt agravate de faptul că și-a pierdut mama. Acest lucru îi afectează performanța la școală, unde atenția și resursele acordate studenților cu nevoi speciale nu sunt în niciun caz cele mai bune, luând în considerare că acestea fac parte din sistemul de școlarizare publică spaniol care e în mare măsură supraîncărcat. O alternativă care ar putea fi de natură să remedieze acest lucru ar fi ca Martin să îl facă pe Hugo să schimbe școala cu una privată cu specialiști care lucrează cu copii cu nevoi speciale, dar pentru a-și permite acest lucru, ar trebui să lucreze și mai mult. Totul a ajuns într-un astfel de impas că Martin se simte destul de supraîncărcat de întreaga situație și intră într-o stare de depresie unde nu vede nici o cale de ieșire.

  Activitate: Cunoaște-te pe tine însuți
  Acum că ați citit despre acest caz, încercați să reflectați asupra a ceea ce s-a întâmplat prin cadrul abilităților de inteligență emoțională pe care le-ați dobândit prin intermediul PeerCare.
  Ce vă propunem este să încercați să completați un sondaj online ale cărui rezultate le veți putea folosi pentru a vă dezvolta abilitatea de a deveni conștient de sine și de a acționa proactiv.
  The VIA Institute on Character are un scurt sondaj disponibil în multe limbi, care este destinat oamenilor din întreaga lume pentru a descoperi care sunt caracteristicile predominante ale personalităților și a se angaja în activități de auto-cunoaștere și atenție.
  Primul pas al acestei activități va fi ca fiecare participant să finalizeze sondajul de 10 minute (https://www.viacharacter.org/Survey/Account/Register) și să descarce raportul pe care acesta îl generează la sfârșit. Toți își verifică rezultatele și se angajează într-o discuție despre primele lor trei puncte forte.
  • Sunt de acord cu ceea ce arată raportul? Dacă nu, cum diferă percepția de sine față de rezultatele sondajului?
  • Participanții pot oferi trei puncte slabe pentru a-și contracara punctele forte? Care sunt acestea?
  • Pot să se gândească participanții la orice modalități de a-și folosi punctele forte și să-și minimalizeze slăbiciunile atunci când sunt însărcinați cu îngrijirea?
  • Odată ce această activitate mică a fost finalizată (fie în persoană, fie prin intermediul platformei), participanții vor avea speranța că au dobândit o mai bună înțelegere a lor și au făcut primii pași spre îmbunătățirea abilităților de management emoțional, adică cunoașterea de sine.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.