Home Forums Cazuri Practice (RO) Modulul 3 – Cazuri Practice – Mamă dificilă

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #946
  admin
  Keymaster

  Puteți descărca cazuri practice aici

  Introducerea conceptelor și abilităților
  • Situații și persoane dificile și cum să le gestionăm.
  • Tehnici de control pentru un caracter dificil.
  • Rezolvarea conflictelor.
  • Empatia.

  Situație și Exercițiu
  Cami (45) are grijă de mama ei (86), care are un început de demență cu Alzheimer și stă în majoritatea timpului în apartament, deoarece nu poate sta prea mult timp pe picioarele ei.
  Cami și-a luat mama în casa în care locuia cu soțul și fiul ei cu mulți ani în urmă. Ea a ajutat-o foarte mult cu fiul ei când a fost copil, iar acum toți o ajută pe mamă.
  Oficial mama ei poate face totul în casă. Se duce singură la toaletă și la baie, poate pregăti mâncarea sau pune mașina de spălat în funcțiune. Și vrea să facă totul în casă. Aceasta este una din problemele ei mari. Pentru că ea face mâncarea, o pune pe foc și uită de ea, până când Cami o găsește sau mâncarea începe să miroasă a ars. Au încercat să o facă să nu mai gătească, dar toți parcă vorbesc cu un zid. Ei nu se înțeleg deloc cu ea. Sau dacă vrea să facă baie, merge în baie, pune dopul, dă drumul la apă și uită de asta. Și dacă îi spuneau ceva, uneori începea să țipe.
  Cu câteva luni în urmă, Cami a dus-o pe mama ei la o casă de îngrijire medicală. A rămas acolo doar 24 de ore. După ce au lăsat-o la azil, a început să arunce cu obiecte în oameni. A refuzat să mănânce și a cerut să plece acasă. Așa că fiica ei s-a dus și a adus-o acasă.
  Ea și soțul ei și-au făcut programul de lucru în așa fel încât tot timpul să fie cineva acasă pentru a evita orice dezastru.
  Este puțin dificil pentru ei să aibă sau să plece în vacanțe, pentru că ar trebui să o ia și pe mama lui Cami cu ei.

  Activitate: Dezbatere
  Acum că ați citit despre acest caz, încercați să reflectați asupra a ceea ce s-a întâmplat prin prisma modelului abordării unui caracter dificil pe care l-ați dobândit prin intermediul PeerCare.
  Încercați să reflectați la aceste probleme:
  • Ce ați face dacă v-ați afla în situația lui Cami?
  • După părerea dumneavoastră ce poate face Cami pentru a o face pe mama sa să ia în considerare nevoile și cererile familiei sale?
  • Ce poate îmbunătăți Cami din activitățile sale zilnice pentru a avea o viață mai bună cu familia sa?

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.